Brown University legt als eerste Ivy League een campusbreed verbod op kastendiscriminatie op

08 Dec 2022

Brown University legt als eerste Ivy League een campusbreed verbod op kastendiscriminatie op

Brown University is de eerste Ivy League-school geworden die kastendiscriminatie op de hele campus expliciet verbiedt.

De instelling maakte donderdag bekend kaste op te nemen in haar non-discriminatiebeleid voor studenten, docenten en personeel. Het beleid, dat de universiteit dit najaar heeft bijgewerkt na een stemming door haar bestuursorgaan, omvatte ook andere categorieën, zoals ras, religie, geslacht en genderidentiteit.

In een persbericht legde Carey-Butler, Vice President for Institutional Equity and Diversity van de Brown University, uit dat hoewel hun vorige beleid al bepalingen bevatte die mensen zouden beschermen tegen kastendiscriminatie, ze “het belangrijk vonden om dit op te heffen en expliciet uit te drukken een standpunt over kastengelijkheid.”

Het kastenstelsel is een sociale hiërarchie in het oude India die de volgorde van groepen rangschikt en het beroep, het dieet en zelfs de huwelijkskeuze van een individu bepaalt. Terwijl de Zuid-Aziatische landen het kastensysteem al hebben verboden, blijven degenen in de onderdrukte kasten vormen van discriminatie ervaren. Zelfs in de VS, waar Indiërs tot de grootste groepen immigranten behoren, worden velen nog steeds geconfronteerd met laster en micro-agressie.

Meer van NextShark: Koreanen boycotten Paris Baguette wegens mishandeling dood van 23-jarige medewerker gevonden in mengmachine

In de release werd verder opgemerkt dat Brown-beheerders met studenten werkten om specifieke bescherming voor kaste te ontwikkelen die "ervaringen met kastenonderdrukking" zou legitimeren en een "kader voor het melden van incidenten" zou bieden.

“Veel kaste-onderdrukte mensen blijven ‘in de kast’ over hun kaste-identiteit uit angst voor vergelding of discriminatie”, aldus de studenten. "De nieuwe taal van het non-discriminatiebeleid van de universiteit biedt kaste-onderdrukte studenten die mogelijk hun kaste-identiteit verbergen een mogelijkheid om de schade die ze ervaren te melden en aan te pakken."

Belangenbehartigingsorganisatie Equality Labs prees de universiteit voor het uitbreiden van "kastenbescherming tot de hele campus".

Verhaal gaat verder

Meer van NextShark: Indonesische student wordt miljonair nadat hij zijn selfies als grap te koop heeft aangeboden als NFT's

"Aangezien ongeveer 15 procent van de studentenpopulatie internationale studenten zijn, zal de toevoeging van kaste in de anti-discriminatie zowel binnenlandse als internationale studenten, personeel en docenten beschermen tegen de kastendiscriminatie die wijdverspreid is in Amerikaanse instellingen voor hoger onderwijs," de groep zei in de release.

Zuid-Aziatische studenten op Amerikaanse scholen hebben gemeld dat hun kaste-identiteit heeft geleid tot sociale uitsluiting op de campus.

Gelijkaardige bepalingen werden eerder dit jaar aangenomen in andere hogescholen en universiteiten, waaronder het California State University-systeem, de University of California, Davis, Colby College en Brandeis University.

Meer van NextShark: man uit Wisconsin aangeklaagd wegens haatmisdrijven wegens racistische tirades tegen Hmong-klanten

Twee faculteitsleden spanden een rechtszaak aan tegen CSU en beweerden dat het beleid de discriminatie van de hindoeïstische en Zuid-Aziatische bevolking van de school alleen maar zou versterken.

Harvard University heeft vorig jaar ook kastenbescherming ingevoerd, maar alleen voor student-arbeiders, wat is opgenomen in het contract met de Harvard Graduate Student Union.

 

Meer van NextShark: vrouw overweegt fitnessclub aan te klagen nadat haar kind in het zwembad heeft gepoept

Uitgelichte afbeelding via Brown University