Kathy Griffin geeft Elon Musk de schuld van de toename van haat op Twitter, zegt dat het voelt als 'Hitler 2.0'

08 Dec 2022

Kathy Griffin geeft Elon Musk de schuld van de toename van haat op Twitter, zegt dat het voelt als 'Hitler 2.0'

Kathy Griffin klinkt uit op Twitter van Elon Musk. (Foto's: Getty Images)

Kathy Griffin was niet zo boos toen Elon Musk haar van Twitter schorste, omdat ze vindt dat het platform te hatelijk werd sinds zijn overname. De komiek schreef een stuk voor Newsweek en zei dat ze het gevoel heeft dat "we leven in een invasie van de body snatchers" op dit moment te midden van de opkomst van antisemitisme in dit "Hitler 2.0"-tijdperk.

"Ik was van plan Twitter na de midterms te verlaten omdat het net te 'Musk-y' was geworden," legt Griffin uit.

"Toen, op 6 november, schorste Elon Musk me van Twitter omdat ik me voor hem uitgaf. Ik veranderde mijn accountnaam in Elon Musk en tweette pro-choice commentaren en '#VoteBlueToProtectWomen'. Genoeg mensen dachten duidelijk dat het echt was," vervolgde ze.

Musk bespotte Griffin tijdens het drama en zei dat ze "geschorst was omdat ze zich voordeed als een komiek".

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"'Criminal Minds: Evolution' (betaald door Paramount+)","description":"< p>In de nieuwe Criminal Minds: Evolution, exclusief op Paramount+, stuit het eliteteam van criminele profilers van de FBI op hun grootste dreiging tot nu toe, een dader die de pandemie heeft gebruikt om een ​​netwerk van andere seriemoordenaars op te bouwen. weer opstart, gaat het netwerk operationeel en moet ons team ze opsporen - één moord tegelijk.n

Elke donderdag verschijnen er nieuwe afleveringen op Paramount+. Met in de hoofdrollen Joe Mantegna, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Aisha Tyler, Adam Rodriguez en Paget Brewster. Zach Gilford is een terugkerende gastrol.","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/MVQmbLdZ09DTui9BLBg84Q--~B/dz0xOTk1O2g9MTEyMTthcHBpZD15dGFjaHlvbg--/https:// s.yimg.com/os/creatr-uploaded-images/2022-11/5d3d5e00-69ea-11ed-bfbe-fe9af2f32bf4","uploadDate":"2022-11-24T08:01:04Z","duration":" PT1M59S","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/ sapi/hlsstreams/bf7080e7-d80b-3d52-92de-2389f2c7619c.m3u8?site=entertainment®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://www.yahoo.com/entertainment/criminal- mind-evolution-paid-paramount-080104913.html?format=embed","identifier":"bf7080e7-d80b-3d52-92de-2389f2c7619c"}

"Hij twitterde toen een 'grap' over mij, voordat hij op 18 november besloot dat hij me zou herplaatsen met, wacht erop, Jordan Peterson en Babylon Bee. Hij noemde zelfs Donald Trump in dezelfde tweet", aldus Griffin. vervolg.

The Babylon Bee is een conservatieve satirische website die in maart van het platform werd gehaald vanwege een transfobe tweet over de Amerikaanse onderminister van Volksgezondheid Rachel Levine. Peterson, een controversiële psycholoog en auteur, werd eerder verbannen. In hetzelfde bericht liet Musk weten dat er nog geen beslissing was genomen over Trump, maar hij kondigde later aan dat de oud-president terug kan keren op Twitter.

"Musk heeft mijn naam met opzet verkeerd gespeld, denk ik. Dat stoort me niet, maar alsjeblieft, Elon, plaats mijn naam niet in het gezelschap van blanke supremacisten zoals Trump", schreef Griffin in de opinie.

De voormalige My Life on the D-List-ster zei dat ze de afgelopen weken verschillende sociale media-apps zoals Post en TikTok heeft uitgeprobeerd.

"Ik was schandelijk verslaafd aan Twitter, het was moeilijk voor me om het niet te blijven checken. Maar ik voel me bedroefd, want wat deze 'Hitler 2.0'-situatie waar we volgens mij hier mee te maken hebben, ook zo alomtegenwoordig is, " voegde ze eraan toe.

Verhaal gaat verder

"Een van de redenen waarom ik op Twitter ben gebleven, is dat ik weet dat veel mensen mij volgden vanwege de leuke popcultuurdingen. Dus ik kon het niet laten om erbij te zeggen: 'Laten we eens kijken of we op Stacey Abrams kunnen stemmen'. , mijn vrienden in Georgia,'' vervolgde Griffin. "Maar ik heb het gevoel dat we hier leven in een invasie van de body snatchers. Het is gek."

Griffin zei verder dat ze ontmoedigd was door de manier waarop vriendinnen en #MeToo-figuren, Amber Heard, Monica Lewinsky en Mia Farrow, online zijn behandeld... hoewel Musk's Twitter-overname in die gevallen niet de schuld kan krijgen. De cabaretier is van mening dat "er zoveel misverstanden waren over hun situaties."

"Ik vind het niet leuk dat niemand ooit zijn excuses heeft aangeboden aan Mia. Mensen hebben hun excuses aangeboden aan Monica. Maar Amber is een vriendin van mij en ik geloof haar heel, heel erg", schreef Griffin. "Wat ik met die situatie zag, maakte dat ik me zo ontmoedigd voelde."

Musk heeft niet gereageerd op de opinie van Griffin.

MEER: Kathy Griffin deelt update over haar stem na longkanker

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Kathy Griffin deelt update over haar stem na 1e stand-up sinds kankeroperatie: 'Ik ben erg mezelf -bewust'","description":"

Kathy Griffin deelt een update over haar stem na haar kankeroperatie.n

De cabaretier, 61, deed haar eerste stand-up set op zaterdag sinds ze de helft van haar long verwijderd afgelopen augustus. Omdat een van haar stembanden verlamd raakte door de operatie, was ze "erg zelfbewust" over haar stem, gaf ze toe. Ze zei dat sommige toeschouwers lachten tijdens haar set, zich niet bewust van haar gezondheidsproblemen. zei dat haar stem haar ervan weerhoudt op tournee te gaan.","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/DwHeeeydf10csHwBNxtLZQ--~B/dz0xMjgwO2g9NzIwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media- mbst-pub-ue1.s3.amazonaws.com/creatr-uploaded-images/2022-04/a6ae0dc0-b9d5-11ec-bdcf-299531290073","uploadDate":"2022-04-11T20:27:52Z"," duration":"PT1M1S","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sap i/hlsstreams/b078bd08-75e2-3266-8184-e117a1dedd5e.m3u8?site=entertainment®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://www.yahoo.com/entertainment/kathy- griffin-shares-her-voice-202752118.html?format=embed","identifier":"b078bd08-75e2-3266-8184-e117a1dedd5e"}