Kim Kardashian, andere beroemdheden versloegen de rechtszaak van EMax-crypto-investeerders

08 Dec 2022

Kim Kardashian, andere beroemdheden versloegen de rechtszaak van EMax-crypto-investeerders

Door Jody Godoy

7 december (Reuters) - Een federale rechter in Californië heeft woensdag een rechtszaak tegen reality-tv-ster Kim Kardashian, bokslegende Floyd Mayweather Jr. en anderen afgewezen vanwege hun rol bij het promoten van een cryptocurrency. die aangeklaagd zijn, hebben de promoties daadwerkelijk gezien.

De rechtszaak die in januari is aangespannen beweert dat leidinggevenden van EthereumMax plannen hebben gemaakt met promotors van beroemdheden om investeerders ertoe aan te zetten het EMax-token te kopen, de prijs op te drijven en hen in staat te stellen hun eigen tokens met winst te verkopen.

VS Districtsrechter Michael Fitzgerald in Los Angeles zei dat de investeerders hun voorgestelde class action kunnen wijzigen en opnieuw indienen.

De beslissing komt op het moment dat andere promotors van beroemdheden worden geconfronteerd met rechtszaken van gebruikers van de mislukte cryptocurrency-uitwisseling FTX, wiens ineenstorting een aanhoudende "crypto-winter" heeft verdiept.

Sean Masson, een advocaat die de investeerders in de EthereumMax-zaak vertegenwoordigt, zei dat ze van plan zijn hun beweringen te herzien om "een groot aantal aanvullende feiten toe te voegen die het wangedrag en de aansprakelijkheid van de beklaagden aantonen".

Michael Rhodes, de hoofdadvocaat van Kardashian, zei dat de verdediging "tevreden is met de goed onderbouwde uitspraak van de rechtbank".

Advocaten van Mayweather reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. Ook genoemd in de rechtszaak was voormalig National Basketball Association-ster Paul Pierce.

Kardashian promootte EthereumMax in een bericht van juni 2021 op Instagram, en Mayweather droeg het logo van het bedrijf op zijn boksbroek tijdens een veel bekeken gevecht, aldus de investeerders.

In de uitspraak van woensdag zei Fitzgerald dat investeerders niet hadden aangetoond dat de leidinggevenden en promotors plannen hadden om investeerders te misleiden, in plaats van in hun eigen belang te handelen.

De fraudeclaims van de investeerders faalden omdat ze niet hadden aangegeven of en wanneer ze de promoties zagen, schreef de rechter.

Terwijl de investeerders deze claims kunnen herzien, heeft Fitzgerald hun claim permanent afgewezen onder de Californische consumentenbeschermingswet, die volgens hem van toepassing is op materiële goederen en diensten, niet op "immateriële goederen" zoals cryptocurrency.

Kardashian stemde er in oktober mee in om de SEC $ 1,26 miljoen te betalen om claims te schikken dat ze niet had bekendgemaakt dat ze was betaald om EthereumMax-tokens te promoten. Ze gaf geen wangedrag toe.

De zaak is In Re: Ethereummax Investor Litigation, nr. 22-00163. (Rapportage door Jody Godoy in New York Bewerking door Noeleen Walder en Matthew Lewis)