'Monarch' geannuleerd bij Fox na één seizoen

08 Dec 2022

'Monarch' geannuleerd bij Fox na één seizoen

EXCLUSIEF: De countrymuziekdynastie van de Romeinen is voorbij.

Monarch keert niet voor een tweede seizoen terug bij Fox.

Meer van Deadline

Annuleringen Photo Gallery: de tv-serie eindigt in 2022 en daarna

Fox, News Corp. huren onafhankelijke adviseurs in, verduidelijken rol Rupert Murdoch te midden van fusieberaadslagingen

Hoe het WK te kijken: tv-programma, speelschema als kwartfinales vastgesteld

De dramaserie, met in de hoofdrollen Anna Friel, Trace Adkins, Joshua Sasse en Beth Ditto met Susan Sarandon, eindigde dinsdagavond met het einde van het seizoen.

Gerelateerd verhaal

Annuleringen Fotogalerij: de tv-serie eindigt in 2022 en daarna

Gerelateerd verhaal

Fox, News Corp. huren onafhankelijke adviseurs in, verduidelijken rol Rupert Murdoch te midden van fusieberaadslagingen

Gerelateerd verhaal

Hoe kijk je naar het WK: tv-programma, speelschema als kwartfinales vastgesteld

Hoewel de serie opende met een behoorlijke vertoning – scoorde hij 0,8 volwassenen 18-49 Live+Same Day-beoordelingen en 3,8 miljoen kijkers in totaal bij de première in september en gerangschikt als Fox's meest bekeken scriptdebuut in de herfst in drie jaar tijd. worstelde over de volgende 10 afleveringen.

Gedurende het seizoen had Monarch een gemiddelde van 0,3/3 L7, een stijging van 50% ten opzichte van L+SD, en 4,1 miljoen multiplatform-kijkers, een stijging van +149% ten opzichte van L+SD.

Het was niet de doorbraak van de countrymuzieksoap waar Fox op had gehoopt toen het in mei 2021 zijn eerste volledige scriptserie bestelde.

De show, die werd gefilmd tijdens de pandemie, zou oorspronkelijk in januari 2022 van start gaan, maar werd uitgesteld tot de herfst als gevolg van Covid. Het is met opzet ontworpen voor een kortere oplage van 11 afleveringen.

Monarch is gemaakt door Melissa London Hilfers en is voortgekomen uit het script-to-series-model van het netwerk.

De serie is een muzikaal drama over meerdere generaties over Amerika's eerste familie van countrymuziek. De Romeinen worden geleid door de waanzinnig getalenteerde maar ijzersterke Queen of Country Music Dottie Cantrell Roman (Sarandon), die sterft in de eerste aflevering.

Samen met haar geliefde echtgenoot Albie (Adkins) creëerde Dottie een countrymuziekdynastie. Maar hoewel de Romeinse naam synoniem is met authenticiteit, is de basis van hun succes een leugen. En wanneer hun heerschappij als country royalty in gevaar komt, zal erfgenaam van de kroon Nicolette "Nicky" Roman (Friel) er alles aan doen om de nalatenschap van haar familie te beschermen, terwijl ze haar eigen zoektocht naar roem verzekert.

Verhaal gaat verder

Ditto, Sasse, Inigo Pascual, Martha Higareda, Meagan Holder en Emma Miliani schitteren ook met onder andere Eva Amurri, Adam Croasdell en Faith Prince. Er waren gastoptredens van onder meer Shania Twain, Martina McBride, Little Big Town, Caitlyn Smith en Tanya Tucker.

Exec-producenten voor de door Fox Entertainment geproduceerde serie zijn onder andere Hilfers, Feldman, Gail Berman, Hend Baghdady en Jason Owen.

Best of Deadline

50 iconische motorvoertuigen in de filmgeschiedenisgalerij: van 'Bullitt', 'Grease' en 'Back To The Future' tot 'Mad Max' en meer

Red Sea International Film Festival 2022: Best Of The Red Carpet Gallery

Christine McVie van Fleetwood Mac: een carrière in foto's

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Deadline. Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook, Twitter en Instagram.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.