Patty Jenkins' 'Wonder Woman 3' Draft geschrapt bij WB, Gal Gadot's toekomst in rol onduidelijk

08 Dec 2022

Patty Jenkins' 'Wonder Woman 3' Draft geschrapt bij WB, Gal Gadot's toekomst in rol onduidelijk

Patty Jenkins' "Wonder Woman 3" zal in zijn huidige vorm niet doorgaan bij Warner Bros., heeft IndieWire vernomen, waardoor de toekomst van de franchise en de betrokkenheid van ster Gal Gadot twijfelachtig is.

De 'Wonder Woman'-regisseur Jenkins diende een concept in van de film die ze samen met Geoff Johns schreef, maar een bron geeft aan dat de film de verkeerde kant op ging voor de nieuwe plannen bij DC Studios die momenteel in kaart worden gebracht, en dat Jenkins het niet wil veranderen, waardoor het in feite dood is in de studio.

Meer van IndieWire

'Guardians of the Galaxy Vol. 3' Trailer: James Gunn brengt de band nog een laatste keer bij elkaar

Freddie Prinze Jr. onthult loonsverlaging 'Scooby-Doo 2' voor salarissen co-sterren: 'Schrik dat'

De nieuwe hoofden van DC Studios, James Gunn en Peter Safran, moeten CEO David Zaslav nog ontmoeten om hun gedachten over de toekomst van DC te presenteren, maar de behandeling van de film paste hoe dan ook niet bij de richting van de studio. Er zijn geen andere beslissingen genomen over de volgende stappen, en hoewel Jenkins waarschijnlijk zal vertrekken en andere projecten zal nastreven, blijft de status van Gadot in de lucht hangen, afhankelijk van wat Gunn en Safran presenteren, voegt de bron eraan toe.

Een vertegenwoordiger van Warner Bros. heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Het nieuws komt slechts één dag nadat ster Gal Gadot een post deelde ter ere van een jubileum gerelateerd aan Jenkins' kaskraker in 2017: een van de meer succesvolle verhalen over de oorsprong van superhelden, zeker voor de beruchte beladen Snyderverse-franchise, en een die was populair bij publiek en critici. "Wonder Woman 1984" presteerde slechter, maar werd positief beschreven door IndieWire's Kate Erbland als "een waanzinnige explosie van overdaad en intriges uit de jaren 80."

“Op deze dag, een paar jaar geleden, werd voor het eerst aangekondigd dat ik Wonder Woman ging spelen”, schreef de actrice op Instagram. “Ik ben zo dankbaar geweest voor de kans om zo'n ongelooflijk, iconisch personage te spelen en bovenal ben ik JOU dankbaar. De fans. De meest verbazingwekkende, warme, liefhebbende fans ter wereld. Ik knijp mezelf nog steeds om te zien of ik wakker word. Ik kan niet wachten om haar volgende hoofdstuk met jullie te delen."

Verhaal gaat verder

Na het aannemen van Gunn en Safran in oktober, blijft het DC Universum in beweging terwijl Warner Bros. wacht op de release van volgend jaar “Shazam! Fury of the Gods', 'The Flash' met Ezra Miller, 'Blue Beetle' en 'Aquaman and the Lost Kingdom', wat de laatste film zou zijn die werd gemaakt onder het vorige regime van DC. Terwijl Henry Cavill onlangs aankondigde dat hij zou terugkeren als Superman voor een mogelijk vervolg op 'Man of Steel' uit 2013, valt nog te bezien welke castingkeuzes uit het Snyderverse-tijdperk van DC nog zouden kunnen blijven onder de visie van Gunn. en Safran. Ook onduidelijk is de toekomst van Dwayne Johnson's "Black Adam", die ondanks het enthousiasme van The Rock om een ​​nieuw gezicht en vlaggenschipfranchise van DC te worden, minder dan $ 400 miljoen heeft verdiend aan de wereldwijde kassa.

De fusie met Warner Bros. Discovery ligt aan de basis van veel van de meest schokkende productieontwikkelingen van het jaar: waaronder het beruchte uit de kast halen van Adil El Arbi en Bilall Fallah's bijna voltooide 'Batgirl'.

THR bracht het nieuws als eerste naar buiten.

Het beste van IndieWire

De favoriete films van Guillermo del Toro: 45 films die de regisseur wil dat je ziet

De favoriete films van Martin Scorsese: 53 films die de regisseur wil dat je ziet

Quentin Tarantino's favoriete films: 48 films die de regisseur wil dat je ziet

Schrijf je in voor de Indiewire-nieuwsbrief. Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook, Twitter en Instagram.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.