Toni Collette kondigt scheiding van haar man aan als foto's van hem die een andere vrouw kust

08 Dec 2022

Toni Collette kondigt scheiding van haar man aan als foto's van hem die een andere vrouw kust

MELBOURNE, AUSTRALIË - AUGUSTUS 16: Actrice Toni Collette en echtgenoot Dave Galafassi komen aan bij de ARIA Hall of Fame 2006 in het Regent Theatre op 16 augustus 2006 in Melbourne, Australië. De jaarlijkse ceremonie gehouden door de Australian Recording Industry Association erkent en introduceert legendarische artiesten die een impact hebben gehad op de Australische muziekcultuur met inductees die zijn gestemd door de ARIA Board. (Foto door Kristian Dowling/Getty Images)

Kristian Dowling/Getty

Toni Collette en haar man gaan na 20 jaar huwelijk elk hun eigen weg.

De Stowaway-actrice, 50, kondigde haar breuk met Dave Galafassi, 44, woensdag op Instagram aan, minder dan een week nadat ze terugkeerde op het platform.

Collette deelde een verklaring namens zowel haar als haar vervreemde echtgenoot, waarin stond: "Het is met gratie en dankbaarheid dat we aankondigen dat we gaan scheiden."

"We zijn verenigd in onze beslissing en gaan uit elkaar met voortdurend respect en zorg voor elkaar", vervolgde de verklaring, die ze deelde naast een foto van een bloemstuk met de tekst "PEACE & LOVE".

GERELATEERD: 'Grey's Anatomy'-ster Kevin McKidd's vrouw Arielle vraagt ​​scheiding aan 5 maanden na aankondiging van scheiding

Ze voegden eraan toe dat hun kinderen - de 14-jarige dochter Sage Florence en de 11-jarige zoon Arlo Robert - hun prioriteiten zijn.

"Onze kinderen zijn van het allergrootste belang voor ons en we zullen blijven bloeien als gezin, zij het in een andere vorm."

Ze eindigden met een dankbetuiging en schreven: "We zijn dankbaar voor de ruimte en liefde die je ons schenkt terwijl we evolueren en vreedzaam door deze overgang gaan. Grote dank."

GERELATEERD: Toni Collette zal 'uiteindelijk' haar kinderen naar The Sixth Sense laten kijken: 'Het zou ze de stuipen op het lijf jagen'

Voorafgaand aan de aankondiging deelde Collette een citaat op haar Instagram-verhaal met de tekst: "Wat je huidige omstandigheden ook zijn, als je jezelf iets beters kunt voorstellen, kun je het creëren."

Het bericht van Collette komt nadat foto's van Galafassi en een andere vrouw die de dag ervoor op een strand in Sydney, Australië aan het kussen waren, opdoken. The Daily Mail publiceerde de foto's waarop ook de muzikant en de vrouw samen zitten, hand in hand in het water en meerdere kusjes delen.

GERELATEERDE VIDEO: Brad Pitt zegt: 'Uit deze ellende kwam een ​​vlam van vreugde' na het uiteenvallen van Angelina Jolie

Vertegenwoordigers van Collette reageerden niet onmiddellijk op PEOPLE's verzoek om commentaar. Een vertegenwoordiger van Galfassi kon niet onmiddellijk worden gevonden.

Verhaal gaat verder

Collette en Galfassi trouwden in 2003 tijdens een boeddhistische ceremonie.

Ze verwelkomden Sage in januari 2008 nadat ze vorige zomer haar zwangerschap had aangekondigd.

Mis nooit meer een verhaal - meld u aan voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van PEOPLE om op de hoogte te blijven van het beste wat PEOPLE te bieden heeft, van sappig nieuws over beroemdheden tot meeslepende human interest-verhalen.

"We zijn helemaal in de wolken", vertelde ze destijds aan Associated Press.

"Het is vreemd, de laatste drie films die ik heb gemaakt, ben ik zwanger geweest", voegde Colette eraan toe. "Ik heb zoiets van, wat probeert het universum me te vertellen? Maar ik denk dat alles gebeurt wanneer het bedoeld is."

Arlo Robert werd vervolgens in april 2011 in Australië geboren.